Vleesbewerker

Ben jij gefascineerd door de productie van vlees? Kan jij hygiënisch te werk gaan? Opteer dan om vleesbewerker te worden!

Is dit beroep iets voor mij?

  • Vlees verwerken (versnijden, schoonmaken, uitbenen, ...)
  • Vlees inspecteren
  • Vlees wegen

Arbeidsomstandigheden

  • In een gekoelde ruimte
  • Lichte geur
  • Werkkledij

Competenties

  • Kunnen doorwerken
  • Nauwkeurig kunnen werken
  • Met snijmaterialen kunnen werken

Basisvereisten en voorkennis

  • Kennis van hygiëne- en veiligheidsvoorschriften voor voedingsmiddelen (HACCP)
  • Kennis van kwaliteitsnormen
  • Kennis van veiligheidsvoorschriften
  • Kennis van voorwaarden voor opslag van voeding
  • Kennis van schoonmaak- en ontsmettingsprocedures

Welke opleidingen zijn beschikbaar?

  • 3e Graad SO: Slagerij en verkoopsklare gerechten, Slagerij en vleeswaren
  • 7e Specialisatiejaar BSO: Slagerij - Fijnkosttraiteur
  • Se-n-Se: Vleeswarentechnieken
  • DBSO: Slager, Slager - bereider verkoopklare gerechten, Slager - spekslager, Uitsnijder - uitbener
  • Leertijd: Slager, Slager- bereider verkoopklare gerechten, Slager- spekslager
  • BuSO: Slagersgast
  • Syntra Ondernemerschapstraject: Slager- spekslager
  • Secundair volwassenenonderwijs: Uitbener-Uitsnijder
  • VDAB-opleidingen