Keukenmedewerker

Ben jij gepassioneerd door koken? Werk je graag in team? Misschien moet je dan keukenmedewerker worden!

Is dit beroep iets voor mij?

  • Groenten snijden en schoonmaken
  • Soms garnituren, soepen, voor- en nagerechten bereiden
  • Keukengerei schoonmaken en keuken opruimen

Arbeidsomstandigheden

  • Onregelmatige uren (ook avond en weekend, onderbroken diensten)
  • Warme en vochtige omgeving
  • Staand werk
  • Drukke en rustige periodes

Competenties

  • Goede fysieke conditie
  • Kunnen communiceren: instructies kunnen verstaan en samenwerken
  • Nauwkeurig en stressbestendig zijn
  • Flexibel en ordelijk zijn

Basisvereisten en voorkennis

  • Nederlands: basis spreken, begrijpen en lezen
  • Frans en/of Engels: basiskennis is een voordeel
  • Een opleiding, diploma en/of ervaring is een voordeel
  • Regels van hygiĆ«ne kennen en kunnen toepassen
  • Producten en technieken kennen en kunnen gebruiken

Welke opleidingen zijn beschikbaar?

  • 3e Graad SO: Grootkeuken, Hotel, Organisatiehulp, Restaurant en keuken
  • 7e Specialisatiejaar BSO: Gemeenschapsrestauratie, Organisatie-assistentie
  • DBSO: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Grootkeukenmedewerker, Hulpkok, Keukenmedewerker, Kok, Medewerker snackbar - taverne
  • Leertijd: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Hulpkok, Kok, Medewerker snackbar en taverne
  • BuSO: Grootkeukenhulp, Grootkeukenmedewerker, Keukenhulp, Keukenmedewerker, Organisatie- assistentie, Organisatiehulp, Traiteurmedewerker
  • Secundair volwassenenonderwijs: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Grootkeukenmedewerker, Hulpkok, Keukenverantwoordelijke
  • VDAB-opleidingen