Hulpkok grootkeuken

Krijg je voldoening om voor een grote groep mensen mee eten te bereiden? Maak je graag deel uit van een groter geheel?
Lees dan meer over wat het betekent om hulpkok in grootkeukens te zijn.

Is dit beroep iets voor mij?

  • Voorbereiden van garnituren, soepen, koude sauzen, soepen en voor- en nagerechten
  • Instructies van de kok opvolgen tijdens de dienst
  • Werkplaats opruimen
  • Producten bestellen en controleren

Arbeidsomstandigheden

  • Onregelmatige werkuren (ook avond- en weekendwerk, onderbroken diensten = coup de service)
  • Warme en vochtige omgeving
  • Staand werk
  • Drukke en rustige periodes

Competenties

  • Goede fysieke conditie
  • Kunnen communiceren: instructies kunnen verstaan en samenwerken
  • Nauwkeurig en ordelijk zijn
  • Stressbestendig zijn
  • Flexibel zijn

Basisvereisten en voorkennis

  • Nederlands: basis spreken en begrijpen
  • Frans en/of Engels: basiskennis is een voordeel
  • Een opleiding of diploma/ een voordeel
  • Regels van hygiĆ«ne kennen en kunnen toepassen
  • Producten, technieken en professionele toestellen kennen en kunnen gebruiken

Welke opleidingen zijn beschikbaar?

  • 3e Graad SO: Grootkeuken, Organisatiehulp, Restaurant en keuken
  • 7e Specialisatiejaar BSO: Gemeenschapsrestauratie, Organisatie-assistentie
  • DBSO: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Grootkeukenmedewerker, Hulpkok, Keukenmedewerker, Kok, Medewerker snackbar - taverne
  • Leertijd: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Hulpkok, Kok, Medewerker snackbar en taverne
  • BuSO: Grootkeukenhulp, Grootkeukenmedewerker, Keukenhulp, Keukenmedewerker, Organisatie- assistentie, Organisatiehulp
  • Secundair volwassenenonderwijs: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Grootkeukenmedewerker, Grootkeukenverantwoordelijke, Hulpkok, Keukenverantwoordelijke
  • VDAB-opleidingen