Hulpkok

Is koken meer dan een hobby voor jou? Wil jij lekker eten voor mensen maken?
Dan ben jij misschien wel de volgende hulpkok!

Is dit beroep iets voor mij?

  • Voorbereiden van garnituren, soepen, koude sauzen, soepen en voor- en nagerechten
  • Instructies van de kok opvolgen tijdens de dienst
  • Werkplaats opruimen
  • Producten bestellen en controleren

Arbeidsomstandigheden

  • Onregelmatige werkuren (ook avond- en weekendwerk, onderbroken diensten = coup de service)
  • Warme en vochtige omgeving
  • Staand werk
  • Drukke en rustige periodes

Competenties

  • Goede fysieke conditie
  • Kunnen communiceren: instructies kunnen verstaan en samenwerken
  • Nauwkeurig en ordelijk zijn
  • Stressbestendig zijn
  • Flexibel zijn

Basisvereisten en voorkennis

  • Nederlands: basis spreken en begrijpen
  • Frans en/of Engels: basiskennis is een voordeel
  • Een opleiding of diploma: een voordeel
  • Regels van hygiëne kennen en kunnen toepassen
  • Producten, technieken en professionele toestellen kennen en kunnen gebruiken

Welke opleidingen zijn beschikbaar?

  • 3e Graad SO: Grootkeuken, Hotel, Restaurant en keuken
  • 7e Specialisatiejaar BSO: Gemeenschapsrestauratie, Specialiteitenrestaurant, Wereldgastronomie
  • DBSO: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Grootkeukenmedewerker, Hulpkok, Keukenmedewerker, Kok, Medewerker snackbar - taverne
  • Leertijd: Grootkeukenhulpkok, Grootkeukenkok, Hulpkok, Kok, Medewerker snackbar en taverne
  • BuSO: Grootkeukenmedewerker, Keukenhulp
  • Secundair volwassenenonderwijs: Grootkeukenhulpkok, Hotel, Hotelbedrijf, Hulpkok
  • VDAB-opleidingen